torsdag 25 oktober 2012

Julen står för dörren... eller ?


Blir så "julinspirerad" av alla er som börjat med julförberedelsena så jag har också tagit fram ett mönster av Bente Malm som heter "Kristorn" som jag köpte förra året. Sydde detta igår och ska idag börja med stjärnbården.Upptäckte just att det enbart är 5 veckor kvar till 1:a advent. Det ni!

Här har vi frost varje morgon nu. Förra veckan hade vi -15 grader som kallast en morgon fast framåt dagen så blir det ungefär 0 för att mot kvällen igen bli kallare. Ganska mysigt med knastret av frostigt gräs under fötterna.

Vi har börjat med storrenovering av köket. Har tagit bort ett av två fönster och istället satt in ett större fönster. Nytt kök är beställt och leverans är lovad till den 8:e november så just nu känns det lite kaosartat hemma hos oss.
Nästa fundering blir ju vad för slags gardin som ska hänga i det stora fönstret och hurdana tapeter som ska upp.

Har precis beställt lite tyger för kommande väsksyning. Blir spännande att se dem i "reality"
4 kommentarer:

 1. Fem veckor kvar till första advent. Oj, då kanske det är dags att ta fram jultygerna och kolla lite i mönsterpärmen. Så fina tyger Du valt till Din Kristorn, tycker jag. Det ska bli kul att se duken när Du sytt färdigt den.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 2. Vilken spännande tid du har att se fram emot.

  SvaraRadera
 3. Här har vi 5 plus nu och det ÄR kallt!!Vi ,,mina kompisar o jag syr också jul,,men tyvärr så har jag bara gamla jultyger,,,men de får duga och kul på våra träffar har vi!!Kram till dig

  SvaraRadera
 4. Hello Granny, Your little mat quilt has pretty fabrics be nice to see when it is finished.New renovations how exciting a new kitchen comeing soon. Here in Australia we are in Spring weather and it is hot already.Hope you don't get too cold.

  SvaraRadera