onsdag 3 februari 2016

Nytt år nya projekt


Lite spännande att se vad som händer i min quiltvärld i år.
Bestämde mig i höstas för att lämna min quiltgrupp för att stå på egna ben och se vad jag lär mig av det.

Var ju till Birmingham och Quiltfestivalen i augusti och såklart att det följde med lite tyger hem också. Hade en plan på att sy ett babytäcke av dem och nu när dom legat och mognat till sig litegrann så blev det ett rymdinspirerat täcke.
Hoppas den lilla killen som ska få det tycker om det.
Har blivit en av 12 medlemmar i  en skandinavisk quiltgrupp som kallas för Scandibee. Varje person får en månad bestämma vilket block man vill ha och vilka färger som ska ingå och alla andra 11 syr och skickar till den personen.
Det här är blocken jag sydde för Januari  månad. Dessa skickades till Danmark.De här tygerna kommer nog att ingå i blocket jag vill ha när det blir min tur att bestämma.
Vet exakt vad det ska bli när det blir färdigt men det är än så länge min egen lilla hemlis.


Dottern önskade sig en necessär. Har aldrig i hela mitt liv sytt en necessär fast jag tillbringat flera år vid en symaskin så det blev lite av en utmaning. Hittade det roliga tyget med killarna och det fick bli insidan. Både mottagaren och jag själv blev nog nöjda med den.Ska nu ta  tag i ett annat barntäcke som jag påbörjade för 2 år sedan. Tur det blir större än ett babytäcke för barnet har hunnit fylla 2.

Här i Malmberget har det börjat bli längre och ljusare dagar. Solen kikar fram varje dag och det är riktigt fint. Nu längtar jag till vår och takdropp.4 kommentarer: