torsdag 31 januari 2013

Nallar som leker


Jahapp, i sällskapet av Thomas Ledin har jag då suttit bakom Berninan hela dagen och se där - nu är babytäcket färdigt.
Inte ett enda stygn har jag sytt för hand :) Allt är gjort på symaskinen. Till och med de små ansiktena på nallarna har jag frihandsquiltat.

 
Närbild på de olika motiven.Få se vad jag hittar på att göra imorgon då?

måndag 28 januari 2013

Nya tygerBeställde lite nya tyger. Ska sy ett överkast till mitt andra barnbarn som blir 4 år till sommaren så jag har ju ett tag kvar. Men som vanligt så blir det nog i sista minuten iallafall, finns ju så himmelens mycket jag vill göra :)


Tycker att dom är så fina så jag vill inte öppna rosetten utan sitter bara och klappar på dem och försöker se de fina mönstrena emellan lagren.

Nu är även täcket färdigt som våra "nybörjare" ska få sy på lapptäckskursen som startar på onsdag. Ska bli kul att höra vad de tycker.
Jag och Marianne har ju suttit och knåpat ihop det, både sytt och skrivit mönster.
Vi tog tyger som vi redan hade hemma och resultatet blev så här.


Men nu ska jag ta mig till syrummet och färdigställa babytäcket med nallarna på månen.

torsdag 24 januari 2013

Färdig :)


Ja en månad efter jul så blev då äntligen denna löpare färdig. Hade ju en viss förhoppning om att det skulle ha varit en julklapp. Men bättre sent än aldrig.Fick en förfrågan om att leda en cirkel i lapptäcksteknik. Funderade ett tag och frågade min väninna  Marianne om hon var intresserad att hänga med som ledare. Sagt och gjort, vi fick ihop ett gäng med nybörjare och startar nu på onsdag den 30/1. Ska faktiskt bli riktigt kul.

Vi har haft full fart på planerandet och syandet för att få ihop ett täcke där de ska få lära sig 6 olika block, samt att macka ihop det och quilta så klart :)söndag 13 januari 2013

Full fart


Den här helgen har verkligen gått i inspirationens tecken. Sydde klart toppen till babytäcket, nu är det bara att lägga ihop den med vadd och baksida och sedan quilta den.
 Och sydde även klart väskan som jag påbörjade i november när vi var på en trevlig syhelg i Älvsbyn.lördag 12 januari 2013

Lite kreativ igår :)Ja kände mig faktiskt lite nyttig igår. Fick färdigt en av löparna jag påbörjade strax före jul. Nu är det bara att ta mig i kragen och färdigställa den andra också. Gissar att mottagaren väntar på den :)
Denna passade bra hos den nya ägaren. Roligt att hon tyckte om den :)


Har även fått beställning på ett babytäcke i blått. Till en pojke  så klart. Tygerna är inhandlade och mönstret är bestämt. Nu är det alltså bara att ta sig upp för trappen till syrummet, plocka fram rullkniven och skrida till verket. Det lustiga är att jag har en himla massa tyger precis som alla vi tokiga quiltare men när jag väl ska börja med något så passar ingenting. Alltså köpte jag tyger till detta täcke och när jag väl börjar skära så känns det inte bra. Öppnar första lådan och trolleri, där finns de rätta nyanserna. När ska jag lära mig?


Nu har vårsolen börjat titta fram hos oss. Äntligen och vårkänslor får man ju på köpet :)