torsdag 27 december 2012

Kallt !


Ja här har vi hamnat i en riktig kallperiod. Hela julhelgen har vi haft mellan 30-32 minusgrader. Igår var det något varmare -19 och det kändes som rena rama blidan :)

Nu är det återigen -29 och jag hoppas att det vänder snart. Inte ens dom 4-benta vill gå på någon längre promenad.

Lite har jag iallafall fått sytt. Började på den ena av dessa dukar före jul och nu har jag börjat med en till fast med andra färger. Det blir en var till mina barn. Lite önskemål om färgval har dom fått komma med, men sen bestämmer jag iallafall i slutänden, precis som det ska vara, eller hur?

Nu återstår att lägga ihop dem med vadd och baksida och så quiltningen förstås :)
torsdag 20 december 2012

Hjälpt tomten lite till


Idag sydde jag färdigt duken jag påbörjade när min sygrupp hade sin syhelg i höstas. Kom på igår att den inte är klar och kan kanske bli en julklapp till någon.

Detta är min egen design. :)


Tygerna kommer från Quilterian i Luleå.


onsdag 19 december 2012

En Julklapp färdig :)Sydde en duk till mamma i julklapp. Vet ju av egen erfarenhet att mammor alltid uppskattar det barnen tillverkat själv. ( eller hur ? )

Tyckte detta mönster var så himla gulligt och som vanligt så är det en av mina favortidesigners som ritat det. AnnaKa.
Som vanligt så quiltade jag ganska mycket på den. Vet inte om det syns så bra på bilden. Fåglarna fick pärlor till ögon och istället för att brodera tråden där de sitter som det stod i mönstret så sydde jag fast ett svart sidenband.


onsdag 12 december 2012

Utlottning :)


Självklart vill jag också vara med och tävla om dessa jättefina tygbuntar som man kan vinna om man går in på


 
 
 
 
 
 
och skriver en kommentar. Nämner man dessa utlottningar i sin blogg så får man två lotter.
 
 

måndag 10 december 2012

Pannlappar och köket nästan färdigt


Tror faktiskt det är premiär för mig att sy pannlappar. Kan inte komma ihåg att jag någongång tidigare sytt några. Fast minnet kan ju ha fel :)
 
Så här blev dom iallafall.

Nu äntligen så har vi nästan fått köket färdigt. Saknas lite lister och fläkten är inte komplett än.
Känns inte som hemma än, men det kommer. Hittar heller ingenting längre fast jag själv organiserat alla skåp och lådor, men som den vanemänniska man är så tar det väl ett tag.
Lite bilder på hur det ser ut nu. 
Tapeten har min man valt. Trodde inte det var sant när han slet upp provrullen hos tapetfirman och sa att den här ska vi ha. Jag gillar ju rosa men han har aldrig brytt sig om det tidigare. Man slutar nog aldrig att förvånas :)Saknas lite delar i fläkten och sockellisten räckte inte hela vägen.


Så här såg det ut innan. Köket är från -74 när huset byggdes. Sedan har vi målat om luckorna. Den blommiga tapeten är också från begynnelsen.Men vilket jobb det var och rörigt. Trodde aldrig i min vildaste fantasi att det skulle vara så mycket jobb med detta. Alla golv var täckta med porslin och andra kökssaker. Ingenstans att laga mat. Inget vatten i köket, ingen diskmaskin, ja till slut kändes det alldeles hopplöst. Säger bara en sak. Jag vill inte göra om det.

Men nu är det gjort och jag är mer än jättenöjd :)