fredag 30 november 2012

Husmusas Jul



Ok, nu är den färdig. Presenten till någon som jag hoppas tycker om denna duk.

Tre kvällar tog det. Gjorde den lite större än vad som står i mönstret. 110x40 cm blev den.



onsdag 28 november 2012

Nya tyger

och nya projekt.
Beställde tyg från Brita och Quilterian igår och idag låg dom i brevlådan, vilken service.
Hon hade även lagt ner ett liten tygbit med motiv av en liten stuga och en fyr på en ö. Så himla gullig, jag småler än :) Måste göra något av denna.


Av dess tyger ska jag sy en julduk med ett mönster av AnnaKa , Husmusas Jul till en tjej som gillar svart.


Min egen julduk har jag nu mackat ihop med vadd och undersida så nu är det bara quiltningen kvar. Vet ej till vilken jul den blir klar men kanske någongång.


Vi håller ju på att byta kök så man kan nog säga att vi bor i ett kaos just nu. Fortfarande saknas det lite smådetaljer på denna del men till veckan som kommer ska det fixas. Sedan är det "bara" 2/3 delar kvar av köket att sätta upp. Så kanske att vi får fira julafton med ett nytt och helt färdigt kök :)





måndag 19 november 2012

Syrummet färdig


Ja nu äntligen är syrummet färdigt. Himmel vad mycket saker det var att plocka in på rätt ställe och vad mycket det blev till att slänga.....
Känns som att det finns tyger och annat så det räcker i flera år än :)
Fast ibland måste det ju inhandlas liiite mer.


 
Just nu är var sak på sin plats. Gäller att hålla efter det, men eftersom jag känner mig själv så kan det bli svårt. Fast viljan finns ju.


 
Plats för en sykompis också.



onsdag 7 november 2012

Utmaningen färdig


Vi hade ju en muggmatteutmaning i vår quiltgrupp där vi fick helt omöjliga tyger att jobba med. Igår presenterade vi våra resultat och detta är mina



Tycker nog att jag fick till det riktigt bra. Vi fick lägga till två egna tyger och jag valde det gröna och det röda längst ut. Alla "fultygerna" byggde jag ihop till baksidan på mattorna.



Har kommit en bit på min julduk också. Nu är det bara resten kvar :)




Lite snö har vi också fått. Grannens staket syns snart inte.

Och vet ni vad? Jag har börjat göra om mitt syrum. Jag och gubben bor ju ensamma kvar i huset sedan barnen flyttat ut och nu bestämde jag mig för att äntligen ta tag i saken och se till att jag får ett fungerande syrum.

Så här såg det ut innan.



Någongång någonstans har jag iallafall försökt att få till det. Sista tiden har symaskinen stått på köksbordet och jag har förvarat mina saker här.

Så här ser det ut nu.

:

Väggar och tak är målade, dörren blir målad till sommaren. Måste hitta ett gardintyg. Mer hyllor och förvaring ska inhandlas och sedan ska allt struktureras upp. Har börjat lite smått med att fylla lådorna jag redan har på plats och inser att jag nog har väldigt mycket syrelaterade saker.

Mer bilder kommer när det är färdigt.

Ps: Jag har testsytt i mitt nya rum och det kändes helt rätt.