torsdag 25 oktober 2012

Julen står för dörren... eller ?


Blir så "julinspirerad" av alla er som börjat med julförberedelsena så jag har också tagit fram ett mönster av Bente Malm som heter "Kristorn" som jag köpte förra året. Sydde detta igår och ska idag börja med stjärnbården.Upptäckte just att det enbart är 5 veckor kvar till 1:a advent. Det ni!

Här har vi frost varje morgon nu. Förra veckan hade vi -15 grader som kallast en morgon fast framåt dagen så blir det ungefär 0 för att mot kvällen igen bli kallare. Ganska mysigt med knastret av frostigt gräs under fötterna.

Vi har börjat med storrenovering av köket. Har tagit bort ett av två fönster och istället satt in ett större fönster. Nytt kök är beställt och leverans är lovad till den 8:e november så just nu känns det lite kaosartat hemma hos oss.
Nästa fundering blir ju vad för slags gardin som ska hänga i det stora fönstret och hurdana tapeter som ska upp.

Har precis beställt lite tyger för kommande väsksyning. Blir spännande att se dem i "reality"
torsdag 18 oktober 2012

Ett tag sedan sist


det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen men nu tar jag tag i det igen.

Imorse när jag gick ut med hunden såg det ut så här

 
Pärlan alldeles snöig....och vägen...Som tur är så har det mesta tinat bort under dagen. Men nu vet vi vad som kommer snart. Pärlan åker iallafall in i värmen i garaget i väntan på sol och vårvärme.
När min quiltgrupp hade höststarten med syhelgen så busade jag och Marianne till det och skar ut fem olika tyger (omöjliga så klart) och med en tanke för varje quiltmedlem med färger vi inte sett dom jobba med. Man brukar ju säga att synden straffar sig själv och vi fick tillbaka varsitt paket med tyger och våra kära vänner hade tänkt likadant som vi, så nu blir det till att sy ihop dessa till två muggmattor för att presenteras på första quiltträffen i november.

Börjar nog idag :))Har även sytt en muggväska efter ett gratis mönster från Red Brolly. Utmanade hela min quiltgrupp till att sy dessa och många är färdiga och andra har lite kvar.


Är även med på en utlottning hos

http://syimmi.blogspot.com   som har haft 20 000 besökare och lottar ut ljuvliga tyger.


Och en hos http://torill-loladesign.blogspot.se