måndag 21 februari 2011

Babytäcke färdigt

Veckan som varit har vi haft kallt. - 30 - -35 grader. Inte ens vår finska lapphund tyckte att det var så nödvändigt att gå ut och han har en enorm päls. Men efter bara några minuter så frös tassarna och det var bara att vända och gå hem igen.
Nu har vi -20 och det känns som rena rama blidan. Tänk vad fort man vänjer sig vid kylan.
I helgen som varit har jag sytt klart ett babytäcke. Inte dom färger jag brukar välja och det känns faktiskt kul att göra något i andra färger än dom "vanliga".Mitt nya projekt blir att sy mobilväskor. Mina tjejer har beställt en var innan dom ens sett hur det blir. Dom är inte oroliga för misslyckanden som tur är. Ska bli kul att sätta kniven i tygerna och börja sy.

söndag 13 februari 2011

Lapinkairan Järv

Jaha då har vi varit iväg i helg och hämtat hem vår nya valp. En jämthund som  på stamtavlan heter Lapinkairan Järv men här hemma blir det Julius och Julle. Få se vad det blir till slut. Kanske Julius när man är arg och Julle i övrigt.
Liten och mycket söt är han, lite svårt att tro att han kommer att bli stor och alla älgars skräck som husse säger iallafall. Igårkväll när vi kom hem med honom tyckte vår finska lapphund att det här var ju riktigt kul. En kompis. Men i morse när han upptäckte att den lilla var kvar och att han kommit för att stanna så var det inte lika populärt längre. Den lilla hänger ju i mattes morgonrock och vill ha all uppmärksamhet och det går ju inte för sig. Det är ju hans matte, ingen liten skitvalps.

lördag 5 februari 2011

Äntligen färdig.

Visst är det konstigt att vissa saker tar så himla lång tid att få färdiga. För mig är det så att det är jätteroligt att påbörja något men att färdigställa det, det är inte så noga. Men nu äntligen så blev min väska klar och fast den kändes stor så är jag faktiskt nöjd med den.
Har även gjort ett besök hos Brita igen. Kan inte vara utan henne länge, och där fyndade jag lite tyger till ett babytäcke. Så nu har jag böjat skära upp bitarna till den. Få se när den blir klar.........
Så här blev min väska.